Kaip užtikrinti sandarias jungiamųjų plokščių darbines jungtis?
Jungiamųjų plokščių darbinių jungčių svarba

Jungiamosios plokštės naudojamos konstrukcijos darbinei jungčiai hidroizoliuoti prieš liejimo darbus arba liejimo metu. Statybvietėse yra naudojami įvairūs jungčių sandarinimo būdai, tačiau kokios jungtys yra sandarios, o kokių jungčių reikėtų vengti?

Toliau pasidalinsime patarimais, kaip užtikrinti, kad jungtis būtų sandari.

Dažniausiai pasitaikančios klaidos:

  • Pamirštama sumontuoti jungiamąsias sąvaržas arba sumontuojama nepakankamai, todėl liejimo metu betonas gali išstumti plokščių jungtis ir lengvai į jas įsiskverbti.
  • Per ilgos (daugiau kaip 20 cm) perdangos – tai sukelia vandens prasiskverbimo tarp ilgų perdangų riziką.
  • Jungiamoji plokštė nėra tiesi, pavyzdžiui, ant jos buvo stovima, todėl sulinkusi plokštė neužtikrina savo paskirties.
  • Montuojama per arti armatūros – tokiu atveju tarp armatūros ir tarpinės plokštės susidaro oro tarpai ir kyla nuotėkio pavojus.
  • Jungiamoji plokštė nepakankamai įsiskverbusi į betoną arba joje yra per daug betono.

Šios priežastys paprastai kyla dėl išsiblaškymo arba neatidumo. Jų lengvai galite išvengti, jei būsite atidesni ir laikysitės pateiktų patarimų.

Tinkamas montavimas:

  • Tinkama sujungimo vieta turi būti su 5–10 cm užlaida, geriausia ją sutvirtinti keturiomis jungiamosiomis sąvaržomis (dvi apačioje ir dvi viršuje). 
  • Jungiamoji plokštė turi būti sujungta be pertrūkių.
  • Jungiamoji plokštė turi būti nepažeista.
  • Jungiamoji plokštė turi būti bent 3 cm betono viduje.

Santrauka

Svarbu nepamiršti tinkamo montavimo nurodymų. Perdangos turi būti suklijuotos taip, kad abiejų plokščių visas paviršius būtų sujungtas (per visą perdangos ilgį). Jungiamosios sąvaržos turi būti sumontuotos taip, kad plokščių jungtyse neliktų pleišto formos angos, į kurią liejimo metu galėtų patekti betonas. Jungiamoji plokštė gali remtis į armatūrą tik statmenai. Bet koks horizontalus jungiamosios plokštės ir armatūros sąlytis mažina jungiamosios plokštės atsparumą vandeniui. Stenkitės nepažeisti, nesulenkti, neįlenkti plokštės ir ant jos nestovėkite.

Bendrovės „Primostar“ produktų asortimente rasite Estijoje pagamintas darbinių jungčių hidroizoliavimui skirtas WPM® jungiamąsias plokštes. Siūlome įvairiomis dangomis – mineraline, bitumine WPM® darbinių jungčių plokštes. Jungiamųjų plokščių mineralinė danga yra atspari atmosferos poveikiui, o susilietusi su betonu ji tampa vienalytė.

Sutinku, kad informacija, kurią pateikiu atsakydamas į mano užklausą, būtų saugoma šioje svetainėje.

Separate email addresses with a comma.


Ekologinis hidroizoliacijos pėdsakas
03.03