Kodėl darbinėse siūlėse vietoje klojinio reikėtų naudoti WPM STOP-END profilį?
2022


Kas yra WPM STOP-END profilis?

Profilis WPM STOP-END yra skirtas vandeniui nelaidžiai darbinei jungčiai grindyse, sienoje ar lubose suformuoti. Jis tampa paslėptu klojiniu, kurio nebereikia ir negalima pašalinti po betono išliejimo.


Profilį WPM STOP-END sudaro plieno lakštas, iš vienos pusės padengtas vandeniui atsparumą siūlėje užtikrinančia specialia elastinga mineraline danga. Plieno lakšto viduryje skersai yra įtaisytas prailgintas trapecijos formos tinklelis, kuris profiliui suteikia kūgio formą ir padeda išlaikyti konstrukcijos laikomąsias ir stiprumo savybes. Mineraliniu sluoksniu padengto hidroizoliacinio plieninio lakšto plotis yra 150 mm, o statmenai lakšto viduriui esančio tinklelio plotis priklauso nuo konstrukcijos storio.

Kokia yra profilio paskirtis?

Šio profilio paskirtis – supaprastinti gelžbetoninių konstrukcijų hidroizoliaciją ir pagreitinti betono liejimo darbus.

Daugiausia laiko atima liejimo darbai – klojinių montavimas, išmontavimas ir hidroizoliacija. Naudojant WPM STOP-END profilį visus šiuos darbus galima atlikti vienu metu – darbinėje siūlėje šis profilis atlieka klojinio funkciją ir hidroizoliuoja atsiradusią darbinę siūlę.

Kaip WPM STOP-END profilį betoninėje konstrukcijoje galima naudoti vietoj klojinio?

Profilis montuojamas konstrukcijos viduryje tarp armatūrų ir naudojamas kaip grindų, sienų ar lubų klojinys vandeniui nelaidžiai darbinei jungčiai suformuoti. Liejimo metu plieninio lakšto viduryje statmenai įtaisytas plieno tinklelis neleidžia betonui visiškai prasiskverbti pro tinklelį, tačiau pro jį prasiskverbia pakankamai betono, kad būtų sudarytas šiurkštus lipnus paviršius naujai liejinio plokštei prilipti.


Kuo naudingas WPM STOP-END profilis?

WPM STOP-END profilis taupo išteklius – laiką ir medžiagas, be to, jį paprasta ir patogu naudoti.

Apibendrinimas

WPM STOP-END profilis turi dvi paskirtis:

  • hidroizoliuoja darbines siūles,
  • naudojamas kaip paslėptas klojinys, kurio nereikia pašalinti po liejimo darbų.


WPM STOP-END profilius gamina bendrovė „WPMEstonia OÜ“.




Jeigu norite sužinoti, ar galime ir kaip jūsų projekte su WPM STOP-END profiliais pagreitinti liejimo darbus ir sumažinti liejimo bei darbinių siūlių hidroizoliacijos kaštus, susisiekite su mumis ir kartu peržiūrėsime jūsų projektą!

Sutinku, kad informacija, kurią pateikiu atsakydamas į mano užklausą, būtų saugoma šioje svetainėje.

Separate email addresses with a comma.


Kaip naudojant WPM CRACK INDUCER profilį galima greičiau išlieti betoną ir tuo pačiu įrengti visos konstrukcijos hidroizoliaciją?
2022