Kristalinis hidroizoliacinis priedas betoninėse statybos
08.02.2023


Kristalinis hidroizoliacinis priedas yra betono komponentas, kuris požeminę gelžbetonio konstrukciją padaro nelaidžią vandeniui. Jis suteikia statiniams konstrukcijos įtrūkimams galimybę savaime „užgyti“ ir užtaiso iki 0,4 mm pločio įtrūkimus. 


Toliau supažindinsime su pagrindinėmis kristalinio priedo savybėmis. 

BETONAS

Kadangi kristalinis priedas yra vandeniui atsparaus betono komponentas, pirmiausia turime pakalbėti apie betoną. Betonas yra dirbtinis akmuo, gaunamas sukietėjus rišiklio, vandens ir užpildo mišiniui. Rišiklis ir vanduo yra veikliosios medžiagos, kurios kietėdamos sujungia užpildų grūdelius. Užpildai dažniausiai yra inertiški – jie nereaguoja su vandeniu ir rišikliu; užpildams yra naudojamos paprastos ir palyginti pigios medžiagos, pavyzdžiui, smėlis, skalda, žvyras ir pan. Užpildas sudaro 80–90 % viso betono tūrio. 

Statybose naudojamas betonas turi būti armuotas, nes betonas yra labai didelio gniuždymo stiprio, bet santykinai mažo atsparumo tempimui medžiaga. Armatūra padeda žymiai padidinti betono atsparumą tempimui. Gelžbetonis yra iš betono ir plieno sudaryta sudėtinė statybinė medžiaga. Kaip minėta, betonas yra gana atsparus gniuždymui, o plienas atsparus tempimui. Armatūros plieniniai profiliai dedami į konstrukciją tik jos įrengimo vietoje.

KRISTALINIS HIDROIZOLIACINIS PRIEDAS

Pagrindiniai kristalinio priedo komponentai yra gamtoje labai dažnai pasitaikantys junginiai – aliuminio hidroksidas, kalcio hidroksidas ir silicio dioksidas. Dėl komponentų savybių kristalinis hidroizoliacinis priedas reaguoja su betone esančiais junginiais suformuodamas kristalinę struktūrą, kuri visam laikui uždaro poras, kapiliarus ir mikroįtrūkimus ir tokiu būdu sumažina vandens prasiskverbimą į betoną. Tokiu būdu pagamintas betonas įgyja savybę savaime atsinaujinti.
Plačiau aprašyti kristalinės struktūros susidarymo proceso cheminės reakcijos neįmanoma, nes visų betono kristalinės hidroizoliacijos priedų receptūros ir tiksli jų cheminė sudėtis yra gamintojų komercinė paslaptis ir dažnai saugoma patentais.

Priedas neveikia kaip garų barjeras, neskatina atsparumo korozijai ir nepažeidžia armatūros. Betono priedas padidina betono gniuždymo stiprį, apsaugo betoną nuo karbonizacijos, chloridų ir sulfatų sukeliamos korozijos. Naudojant betono priedą vandens prasiskverbimas sumažėja du kartus.

Kristalinis hidroizoliacinis priedas gaminamas tiek skysto, tiek ir miltelių pavidalo. Mūsų produktų asortimente yra miltelių pavidalo priedas. 

Siūlome miltelių pavidalo priedą, nes ji puikiai atlaiko oro sąlygų pokyčius, todėl statytojams nereikia jaudintis dėl išorinių temperatūrų svyravimų. Miltelius taip pat lengviau transportuoti ir laikyti. Kitas miltelių privalumas yra tas, kad vieneto dozėje yra daugiau aktyvių junginių nei skystoje formoje, todėl į betoną miltelių reikia dėti mažiau tiek svorio, tiek tūrio atžvilgiu. 

Svarbu žinoti, kad prieš naudojant mišinį visada reikia atlikti suderinamumo bandymus ir nustatyti tinkamą priedo ir betono santykį. Jeigu priedo bus per mažai, betonas neturės norimų savybių. Maišydami žiūrėkite, kad nesusidarytų gumulėlių!

IŠVADA

Svarbiausia medžiaga yra betonas – kaip jis maišomas ir kokia užpildo medžiaga yra naudojama. Kristalinis hidroizoliacijos priedas turi tris pagrindinius komponentus, kurie padeda suformuoti kristalinę betono struktūrą. Kristalinės struktūros formavimasis yra savotiškas paslaptingas procesas, kurio tiksliai paaiškinti nepavyks, nes svarbiausia informacija yra komercinė paslaptis. 

Savo produktų asortimente turime „Schomburg“ ir „WFP“ kristalinius hidroizoliacinius betono priedus, kuriuos išbandėme ir kurių efektyvumas yra įrodytas. Mūsų siūlomi kristaliniai hidroizoliaciniai priedai yra miltelių varianto, nes puikiai atlaiko besikeičiančias oro sąlygas, o lyginant su skysto pavidalo priedu, į betoną jų reikia dėti mažiau.

Suderinamumo testai yra labai svarbūs, nes užtikrina norimą galutinį rezultatą, be to, nereikia jaudintis, kad priedas nesuteiks reikiamų savybių. Visas procesas turi būti įvykdytas kokybiškai, o jį atlikti turi specialistai – tik taip bus užtikrintas funkcionalus galutinis rezultatas.

Sutinku, kad informacija, kurią pateikiu atsakydamas į mano užklausą, būtų saugoma šioje svetainėje.

Separate email addresses with a comma.


Ar „WPM® Crack Inducer“ profilis pakeičia hidroizoliacines ritinines medžiagas?
September 2022