Nesandarių lifto šachtų hidroizoliacijos darbai
Lifto šachtų

Lifto šachtos yra požeminėje pastato dalyje, t.y. vienoje giliausių betoninių konstrukcijų, todėl ypač svarbu yra užtikrinti jų atsparumą vandeniui. Į lifto šachtą vanduo patenka greičiausiai ir, kaip žinome, liftas veikia elektra, todėl labai svarbu pasiekti visišką atsparumą vandeniui ir sumažinti riziką. 

Lifto šachta yra viena iš pirmųjų konstrukcijų, kurios yra įrengiamos statybvietėje. Siekiant sumažinti riziką, lifto šachta turėtų būti įrengiama iš vandeniui atsparaus betono, tačiau statybose naudoti pusę betonmaišės nėra efektyvu, be to, tai užima daug laiko. Todėl dažnai lifto šachta yra sumontuojama iš skirtingų blokų ir įrengiama reikalavimų neatitinkanti hidroizoliacija. Paprastai pasekmės atsiranda tik tada, kai šachta jau yra įrengta ir prieiga prie jos yra daug kartų sudėtingesnė.

SPRENDIMAS


„Primostar“ komanda į šias problemas atkreipė dėmesį ir pabandėme jas išspręsti. Mes sukūrėme naudojimui parengtą, statybvietėje iš karto sumontuojamą lifto šachtos elementą. Jums nebereikės daugiau jaudintis dėl lifto šachtos hidroizoliacijos ir visų kitų įrengimo etapų.

WPM® lifto šachtos elementas yra montavimui paruoštas vandeniui nelaidus produktas iš Estijoje lieto monolitinio betono. Betono elemento vandens atsparumui užtikrinti yra naudojamas kristalinis hidroizoliacinis betono priedas. Produktą sudaro apatinės ir šoninės sienos; šoninės sienos viršuje yra įtaisyti inkarai, jungiamoji plokštė WPM® Sealing Element 125R užtikrina vandeniui nelaidžią jungtį tarp lifto šachtos elemento ir grindų plokštės.

Galutinio sprendimo privalumai 

  • Žymiai paprastesnis ir greitesnis montavimas.
  • Hidroizoliacijos patikimumas nepriklauso nuo oro sąlygų.
  • Naudojimui parengtas vandeniui nelaidus elementas užtikrina sandarią lifto šachtą.
  • Inkarai patogiam fiksavimui su kitomis konstrukcijomis
  • Monolitinis betono elementas be darbinių jungčių.
  • Oficialiai išbandyta TalTech (Talino technikos) universitete – bandymas Nr.389/23.
  • Išbandytas maksimalus suslėgto vandens (500±50 kPa) skverbties gylis yra iki 14 mm.

Naudojant šią technologiją taip pat gali būti gaminami požeminės siurblinės elementai. Jeigu susidomėjote ir turite klausimų, nedvejodami susisiekite su mumis – padėsime jums įrengti sandarią lifto šachtą ir sumažinti riziką.

Sutinku, kad informacija, kurią pateikiu atsakydamas į mano užklausą, būtų saugoma šioje svetainėje.

Separate email addresses with a comma.


Kaip užtikrinti sandarias jungiamųjų plokščių darbines jungtis?
Jungiamųjų plokščių darbinių jungčių svarba