Pusiau atviros automobilių stovėjimo aikštelės stogo ir (arba) ertmės hidroizoliavimas produktais „Crack Inducing Waterstop“.
Pusiau atviros automobilių stovėjimo aikštelės Lahekaldos daugiabutyje pavyzdys ir klientų nuomonė

Vaizdo autorius: Siim Kingisepp

AS „Merko Ehitus Eesti“ Lahekaldos rajone stato daugiabučius namus. Šiuo metu statomų daugiabučių namų rajone bus įrengta pusiau atvira automobilių stovėjimo aikštelė. Projekte buvo numatyta gelžbetonio konstrukcijoje naudoti tik kristalinį hidroizoliacinį priedą. Projekto komandai kilo klausimas, kas nutiks su konstrukcijoje atsiradusiais tūrio susitraukimo fragmentais.

Turėdama ilgametę patirtį statybų pramonėje, projekto komanda žinojo, kad kietėjant betonui išsiskiriantis vanduo gali sukelti įtrūkimus. 

Netrukus po to, kai statybvietėje iškilo problema, „Primostar“ pasiūlė profilius, apie kuriuos jau žinojo daugiabučių namų projekto vadovas, tačiau jam reikėjo patarimo. Jaanus Kruus kreipėsi į sprendimo kūrėją Indrek Uusalu, kad gautų atsakymus į jam rūpimus klausimus, ir kartu jie sugalvojo sprendimą, kaip naudoti tam tikro tarpinio sluoksnio profilius.

„Merko“ komanda galvojo apie kitus hidroizoliavimo sprendimus, pvz:

  1. WPM įtrūkimų generatorius ir kiti profiliai + vandeniui atsparus betonas.
  2. Klasikinė hidroizoliacija su papildomais apsaugomaisiais sluoksniais.
  3. Ignoruoti ankstesnius punktus ir spręsti galimas problemas vėliau injektavimo būdu. 

Merko Paekalda 19, Lahekalda korterelamu

Paekalda 19, daugiabutis gyvenamasis namas Lahekaldoje (automobilių stovėjimo aikštelės plotas – 3000 m2)

Kaip „Primostar“ reaguoja į šią problemą ir kaip ją sprendžia?

Svarbu kuo tiksliau įvertinti tarpines lubas veikiančią apkrovą. Automobiliai sukelia konstrukcijos vibraciją, o lyjant arba sningant į tarpines pertvaras patenka nemažai vandens, nes jos yra atviros automobilių stovėjimo aikštelės perdangos. Jei šiame projekte nebūtų naudojami įtrūkimus užtaisantys profiliai, o galimi įtrūkimai būtų palikti ateičiai, akivaizdu, kad ateityje spręsti problemas būtų daug brangiau ir sudėtingiau.

„Merko Ehitus“ tarpinių lubų statybos metu nusprendė panaudoti įtrūkimus valdančias „Crack Inducing Waterstop“ medžiagas. Tai gerokai sumažino riziką, kad atsitiktinėse vietose susidarys savaime besiformuojantys plyšiai, nes „Crack Inducing Waterstop“ užtikrina, kad plyšiai atsiras tam tikroje vietoje ir bus hidroizoliuoti.

Dėkojame novatoriškam generaliniam rangovui už pasitikėjimą ir patarimą statybų metu rinktis krekingo profilius. 

Ar esate patenkinti rezultatu?

Šiandien esu patenkintas pasiektu rezultatu. Tarpinių lubų betoninis paviršius atrodo tinkamai. Automobilių stovėjimo aikštelė dar nenaudojama ir ji dar nepatyrė atitinkamos dinaminės apkrovos. Tikiuosi situacija nepasikeis.

Ar naudotumėte juos būsimuose projektuose? 

Šiandien matome, kad šių produktų naudojimas pasiteisino. Ateityje būtų tikslinga projektavimo metu juos naudoti konstrukcijose. Akivaizdu, kad skirtingos konstrukcijos elgiasi skirtingai, todėl reikėtų projektuoti bendradarbiaujant su „Primostar“ (daugiausiai patirties turinčia įmone).

Be to, būtų idealu, jei produktus konstrukcijose projektuotų ir montuotų „Primostar“. Tokiu atveju būtų paprasčiau paskirstyti atsakomybę tarp betonavimo ir hidroizoliavimo rangovų, o „Primostar“ suteiktų hidroizoliacijos garantiją tiesiogiai pagrindiniam rangovui. Taip ir padarėme čia, Lahekaldoje.

Kaip sekėsi bendradarbiauti?

Su Jumis malonu dirbti ir viskas pavyko puikiai. Tikiuosi, kad radome puikų sprendimą ir nekils jokių problemų. Geriau nedidelės papildomos išlaidos statybos etape nei tikrai didesnės garantinės išlaidos vėliau.


Jaanus Kruus „Merko“ projektų vadovas

Rūta Zarembienė

Administratorius 


  +370 6020 3018
 primostar@primostar.lt

Sutinku, kad informacija, kurią pateikiu atsakydamas į mano užklausą, būtų saugoma šioje svetainėje.

Separate email addresses with a comma.



Profilių „WPM® Crack Inducer“ užsakymas ir montavimas
WPM® Crack Inducer