Indrekas Uusalu – 20 metų įmonėje „Primostar“
15.03.2022

Indrekas Uusalu

  • „Primostar Group“ generalinis direktorius
  • WPMEstonia OÜ įkūrėjas ir generalinis direktorius
  • Traveter Ehitus OÜ įkūrėjas

2002 m. kovo mėnesį 2 metus veikianti įmonė „Primostar OÜ“ ieškojo talentingo pardavimų vadovo. Tada dar niekas negalėjo numatyti, kaip darbo sutartis su ambicingu Indreku Uusalu nulems jaunos įmonės kelią. Šių metų kovo mėnesį sukanka 20 metų, kai Indrekas dirba įmonėje, todėl atsigręžkime ir apžvelkime nueitą kelią bei ateities planus.

26 % metinės apyvartos augimas


Indrekas įmonės „Primostar OÜ“ pardavimų vadovo pareigose išdirbo tik metus, nes dėl jo įgūdžių, žinių ir pasiekimų jis greitai buvo paaukštintas į įmonės generalinio direktoriaus pareigas. Per 19 metų jis su įmone išgyveno tiek pakilimus, tiek ir nuosmukius, tačiau jam vadovaujant per metus įmonės vidutinė apyvarta augo po 26 %. Kai Indrekas pradėjo eiti „Primostar“ generalinio direktoriaus pareigas, bendrovės metinė apyvarta siekė 377 000 EEK arba 24 000 EUR. 2021 m. bendra grupės (t. y. įmonių „Primostar OÜ“, „Primostar SIA“ ir UAB „Primostar“) apyvarta pasiekė 1,4 mln. eurų. Šiuo metu įmonė veikia trijose šalyse: Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, planuojama įžengti į Skandinavijos šalių rinką. Per 20 veiklos metų, vadovaujant Indrekui, įmonė pasiekė tokį lygį, kad gali konsultuoti ir aprūpinti pačias geriausias Estijos statybines bendroves.

Tokiam augimui ir sėkmei užtikrinti, įmonei reikia sėkmingo, drąsaus, ryžtingo ir ambicingo lyderio – tokio, kaip Indrekas Uusalu. Bendraujant su juo, nejuntamas joks nuovargis, o pokalbiuose Indrekas visada kelia klausimus, kaip galėtume dirbti geriau ir būti dar labiau naudingi savo klientams?

Nuo Marja gatvės degalinės iki tarptautinės įmonės vadovo ir akcininko


Indrekas gimė 1976 m. lapkričio 28 d., mokėsi Talino 60-osios vidurinės mokyklos sporto klasėje, žaidė krepšinį. Vėliau jis studijavo Talino politechnikume, o pirmasis jo darbas buvo Marja gatvėje esančioje degalinėje. Gana greitai jis tapo degalinės vadovo pavaduotoju. 1997 m. pradėjo dirbti Talino kelių departamente asfalto liejimo darbų meistru, o po metų – įmonėje „Lemminkäinen Eesti“ projektų inžinieriumi ir vadovavo kelio Ääsmäe-Haapsalu rekonstrukcijai. Vėliau vienerius metus jis dirbo įmonėje „Primus PR“ objektų valdytoju, o 2001 m. įsidarbino greitkelių, tunelių, infrastruktūros, elektrinių statybos įmonėje „Alstom Powers“ ir vadovavo dviejų Suomijos elektrinių filtrų statybos darbams.

2002 m. Indrekas grįžo į gimtąjį kraštą ir pradėjo dirbti įmonėje „Primostar“, kur atlyginimas buvo mokamas pagal pasiektus rezultatus. Tuo pačiu metu jis nepilnu etatu dirbo statybinių medžiagų parduotuvėje. Net ir dirbdamas dvejose darbo vietose, ambicingas Indrekas per pirmąjį darbo mėnesį sudarė sutartis dėl hidroizoliacinių medžiagų tiekimo ir montavimo daugiaaukščiame gyvenamajame name „Maakri“ ir „Pindes“ biurų pastate – taip gimė bendrovė „Traveter OÜ“.

2003 m. Indrekui tapus bendrovės „Primostar OÜ“ generaliniu direktoriumi, su bendrovės savininkais buvo pasirašyta sutartis, pagal kurią jis taip pat tapo vienu iš įmonės akcininkų. 2006 m. išaugus „Primostar“ projektų apimtims, buvo sudaryta nauja sutartis, pagal kurią Indrekas tapo pagrindiniu įmonės „Primostar OÜ“ akcininku.

Kaip Indreką apibūdina jo tuometinis vadovas ir pagrindinis įmonės akcininkas, garsus gydytojas Andrus Loog?

„Prisiminus darbo pokalbį su Indreku, pirmiausia į akį krito jo tikrumas – jis neapsimetinėjo tuo, kuo nebuvo. Iš karto buvo aišku, kad tai nuoširdus žmogus. Kadangi Indrekui tiko darbo užmokesčio sistema, t.y. atlyginimas už rezultatus, jis gavo pardavėjo darbą.

Pradžia nebuvo itin lengva, nes įmonei buvo sunkūs metai. Tačiau galima iš karto pasakyti, kas pasikeitė įmonėje prisijungus Indrekui – vyko augimas. Įmonės augimą suskirstyčiau į tris etapus. Pirmasis akivaizdus pokytis verslo plėtroje įvyko, kai Indrekas apsiprato su darbu ir sužinojo viską apie hidroizoliaciją. Dar vienas svarbus augimo pokytis buvo tada, kai sudarėme sutartį, pagal kurią Indrekas tapo bendrovės akcininku. Trečiasis etapas prasidėjo prieš kelerius metus, kai įmonės veikla išsiplėtė už Estijos ribų į Latviją ir Lietuvą. Taip pat norėčiau paminėti, kad Indrekas ne tik sėkmingai perėmė įmonės valdymą, bet ir pasiūlė esamų hidroizoliacinių sistemų patobulinimo sprendimą – ši sistema buvo sėkmingai pradėta gaminti Estijoje. Tai rodo, kad jis iš tiesų supranta, ką daro. Jeigu dabar manęs paklaustumėte, kas lėmė Indreko sėkmę, galėčiau pasakyti, tai – ryžtas ir siekis. Dirbti net tada, kai nėra nuotaikos“.

Kaip Indreką apibūdina jo ilgametė asistentė ir pagalbininkė Maret Ülenõmm?

„2007 m. įmonėje „Primostar OÜ“ atlikau biuro vadovės padėjėjos praktiką, o po metų, biuro vadovei išėjus, perėmiau jos darbą Taigi dabar jau 15 metų esu dešinioji Indreko ranka. Kaip aš apibūdinčiau Indreką kaip vadovą? Jis yra supratingas, pakankamai lankstus ir patikimas. Jo stiprybė neabejotinai yra ta, kad jis tiki tuo, ką daro! Net jei iš pradžių jo sprendimai gali atrodyti neįtikėtini, praėjus kuriam laikui turime pripažinti, kad jo pasirinkimai buvo teisingi.

Be to, jis turi neįtikėtinus pardavimų įgūdžius, nėra problemos, kurios jis negalėtų išspręsti. Jeigu reikėtų įvardyti vieną dalyką, kuris atvedė jį į dabartinę sėkmę, tai drąsa rizikuoti!“


„WPMestonia OÜ“ per ketverius metus tapo geriausia įmone savo srityje


Su neblėstančiu entuziazmu, pasaulio užkariavimo planais ir noru pasiūlyti ekologiškus hidroizoliacijos sprendimus, 2018 m. Indrekas pastebėjo, kad rinkai reikia įmonės, kuri gamintų kompleksinius gelžbetoninių konstrukcijų hidroizoliacijos sprendimus. Taip buvo įkurta bendrovė „WPMestonia OÜ“. 2021 m. įmonės apyvarta pasiekė 210 000 EUR ir ji vis auga. Remiantis informacijos registro duomenimis, įmonė „WPMestonia OÜ“ pagal apyvartą Estijoje užima 13 vietą.

2022-jų metų tikslai

2021 m. „Primostar“ grupės apyvarta siekė 1,4 mln. eurų, o 2022 m. planuojame pasiekti 2 mln. eurų. Šio tikslo sieksime vystydami bendrovės veiklą ir plėsdamiesi į naujas rinkas. Šiuo metu įmonė „Primostar OÜ“ kuria papildomą 3D skaičiuotuvo versiją. Jis leis klientui į skaičiuotuvą įvesti visus požeminės monolitinio gelžbetonio konstrukcijos duomenis, o skaičiuotuvas apskaičiuos įvairių WPM profilių kiekį ir jų išdėstymą konstrukcijoje. Į 3D skaičiuotuvą taip pat galima įtraukti vamzdžių jungtis ir kitas konstrukcijas. Nuolatos stengiamės būti kuo geresniu partneriu savo klientams ir siūlyti patogesnius bei paprastesnius sprendimus. Kitas didelis tikslas – įsitvirtinti Skandinavijos šalių rinkose.


Norite sužinoti, kaip mes galime jums padėti?


Rašykite arba skambinkite ir papasakokite apie savo projektą. Kartu parinksime Jūsų projektui tinkamiausią hidroizoliacinę sistemą.

Sutinku, kad informacija, kurią pateikiu atsakydamas į mano užklausą, būtų saugoma šioje svetainėje.

Separate email addresses with a comma.


Kalėdiniai sveikinimai ir 2021 m. santrauka
20.12.2021